Nieuwe getuige voor moord bij ziekenhuis

Een ooggetuige van de schietpartij bij het ziekenhuis in Waalwijk, waarbij de verpleegkundige Linda van der Giesen om het leven kwam, heeft zich afgelopen week bij de politie gemeld. Dat maakte de officier van justitie woensdag bekend bij een pro-formazitting, meldt Omroep Brabant.

De man weet mogelijk meer te vertellen over wat er aan de schietpartij op de parkeerplaats bij het ziekenhuis vooraf ging. Hij meldde zich na een bericht in de lokale media. De getuige wordt komende week verder ondervraagd. In januari verwacht justitie het dossier compleet te hebben.

De verdachte in de zaak is de ex van Van der Giesen. Hij heeft bekend dat hij haar heeft doodgeschoten. F. zou in augustus voor de ogen van zijn ex zelfmoord hebben willen plegen, maar handelde naar eigen zeggen in een psychose anders. Hij zou eerst het wapen op zijn eigen kin hebben gezet, maar het toen alsnog op Van der Giesen hebben gericht en hebben geschoten.

Verdachte naar Pieter Baan Centrum

Justitie wil graag dat F. naar het Pieter Baan Centrum gaat om zich te laten onderzoeken. Dan moet duidelijk worden of het inderdaad mogelijk is dat F. een psychose had waardoor hij niet zichzelf, maar Van der Giesen vermoordde.

F. en Van der Giesen hadden meerdere keren aangifte van bedreiging tegen elkaar gedaan. Van der Giesen had daarbij aangegeven dat F. een vuurwapen had. De politie erkende later dat er een verkeerde inschatting was gemaakt.