Nieuwe informatie in Hilversumse moordzaak

De politie zegt nieuwe informatie te hebben in een oude Hilversumse zaak: de moord op Martien van der Meijs in 2002. De 72-jarige Van der Meijs werd op de avond van 30 januari van dat jaar doodgestoken toen hij zijn hondje Banjer uit liet. 

De dader zou nog steeds in de buurt van Hilversum wonen, zo stelt de politie.

Nadat van der Meys was neergestoken wist hij nog bij de intercom van zijn appartement aan te bellen. Hij overleed later in het ziekenhuis zonder te kunnen vertellen wat er was gebeurd. Op camerabeelden is de steekpartij te zien, maar een duidelijk signalement van de dader hebben die vooralsnog niet op kunnen leveren. Er is wel getracht in de VS de beelden digitaal op te poetsen. Het is nog niet duidelijk of dat een significante verbetering van het videomateriaal heeft opgeleverd.

Dna

Ook is nog niet duidelijk waar de nieuwe informatie, waarover de politie spreekt, uit bestaat. Er zijn vlak na de moord dna-contactsporen veilig gesteld die werden aangetroffen aan de jas van Van der Meijs, een leren handschoen en een krantje van een jeugdtheaterfestival dat op straat werd gevonden.

Ook heeft de politie toentertijd twee verdachten gehoord. Die zijn niet vervolgd.

De zaak van Martien van der Meijs is ook opgenomen in de cold case-kalender, waarover we eerder vandaag berichtten. De informatie over Van der Meijs uit die kalender staat hier.

Het tv-programma Opsporing Verzocht zal morgenavond aandacht besteden aan de zaak.