Nieuwe informatie in geruchtmakende coldcase

De politie heropent het onderzoek naar de verdwijning van de 35-jarige Herman Ploegstra, uit IJzendijke in Zeeuws Vlaanderen. Er is nieuwe informatie bij de politie over de zaak beschikbaar. Ploegstra verdween op 26 oktober 2010 na een bezoekje aan de sportschool.

Bloedsporen

Zijn BMW X5 werd met bloedsporen erin teruggevonden. Mede naar aanleiding van nieuwe informatie heeft het coldcaseteam besloten de zaak te heropenen. De hoop is dat met nieuwe inzichten en technieken meer helderheid kan komen over wat er met Herman Ploegstra is gebeurd. De opsporingstechnieken waar de politie gebruik van maakt zijn sinds 2010 alweer sterk verbeterd.

Evert de C.

De politie zegt uit de te gaan van een misdrijf. Er zijn geen aanwijzingen voor zelfmoord, een ongeval of vrijwillig vertrek gevonden.

Ploegstra was kraanmachinist en lid van de vrijwillige brandweer.

In het boek Cold Cases werd beschreven dat Evert de C., een verdachte in de zaak van de Belgische Kasteelmoord, en ook afkomstig uit IJzendijke, contacten had met Ploegstra.

Presentatie

Het coldcaseteam van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant en een officier van justitie houden maandagavond om 20.00 een bijeenkomst in het gemeentehuis in Oostburg. Daar zullen vragen aan het publiek worden gesteld en geeft het onderzoeksteam een presentatie over het onderzoek.

Er staat een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip in de zaak.

In 2013 waren er ook al nieuwe sporen in de zaak:

Heropening onderzoek Ploegstra-zaak

Meerdere tips over Herman Ploegstra

Nieuwe aanwijzing in zaak Ploegstra