Nieuwe informatie over moord op Berend Smit

De politie heeft nieuwe informatie over de moord op Berend Smit uit Dwingeloo bekend gemaakt. Op de website van de politie is onder meer een signalement van een lange blanke man gezet, die rond de tijd van de moord in de buurt is gezien. Berend Smit verdween op zondag 4 november nadat hij met zijn twee hondjes in het Dwingelderveld ging lopen. Hij werd later teruggevonden in een greppel in het bos, hij was verstopt onder takken en bladeren.

Smit bleek te zijn doodgeschoten. De politie heeft nog altijd geen idee wie er achter de moord zit en het is nog onduidelijk wat het motief voor de moord was. De politie hoopt door de informatie te delen met het publiek een doorbraak te forceren.

Naast het uitgebreidere signalement van de blanke man is er een gedetailleerdere omschrijving van twee joggers op de site gezet. De getuigen werden eerder al in Opsporing Verzocht (zie beelden onderaan) opgeroepen zich te melden. Dat hebben ze nooit gedaan. De politie hoopt nu dat de getuigen zich alsnog melden of dat iemand hen herkent.

Er wordt daarnaast ook gezocht naar personen die Berend Smit goed kennen en mensen die nog contact met hem hadden voor zijn dood. Bekijk hier de pagina over de zaak op de website van de politie.

Lees ook:

Dood na honden uitlaten

{youtube}0ifDBPCr7Yk{/youtube}