‘Nieuwe leden tot prospect geslagen’

Het zijn bizarre beelden die dinsdagavond worden uitgezonden door RTL Crime. Misdaadjournalist John van den Heuvel mocht een dagje meelopen bij de nieuwe motorclub No Surrender van Klaas Otto. Onder meer is te zien hoe aspirant-leden tot prospect worden 'geslagen'. De mannen lopen in ontbloot bovenlijf door de menigte en worden geslagen met leren motorjacks.

De beelden zijn vorige week maandag opgenomen bij een voormalig bordeel in het Brabantse Zundert. Nieuwelingen worden met opgerolde leren jacks keihard op borst en rug geslagen, zo schrijft De Telegraaf maandag.

Prominente plaats

De nieuwe motorclub No Surrender van president Klaas Otto werd begin dit jaar bekend doordat Willem Holleeder, Dick Vrij en Danny K. nadrukkelijk lieten zien lid te zijn van de club. Zij kregen meteen een prominente plaats binnen de club en zorgden er tevens voor dat de MC snel uitbreidde. Korte tijd later nam het drietal weer afscheid van No Surrender.

Weinig inspraak

President Klaas Otto zegt tegenover De Telegraaf dat No Surrender niets te verbergen heeft. 'Het werd tijd dat dit wereldje eens wat wordt opgeschud. Ik was zelf jaren lid van Satudarah. Voor hen geldt in feite hetzelfde als de Hells Angels. Het zijn traditionele clubs van over het algemeen oudere bikers. De leiders dulden weinig inspraak. Na een meningsverschil met de top van Satudarah over de te volgen koers van de club, besloot ik zelf een motorclub te beginnen. Veel leden zijn met me meegegaan.'

Iedereen

'Ik heb een club voor ogen die openstaat voor motorliefhebbers uit alle culturen. Of het nu gaat om Turken, Marokkanen, voetbalhooligans, woonwagenbewoners of Antillianen, iedereen is welkom. Dat geeft No Surrender kennelijk een enorme aantrekkingskracht, want we groeien als kool', aldus otto tegenover De Telegraaf.

Motorgevoel

Over de lidmaatschap van Holleeder, Vrij en K. zegt Otto het volgende tegen De Telegraaf: 'Ik ging vriendschappelijk om met die jongens en vond het een goed idee als zij het chapter Amsterdam zouden leiden. Na een paar clubavonden bleken ze toch niet over het echte motorgevoel te beschikken. Daarom zijn we uit elkaar gegaan. Niet meer en niet minder. Natuurlijk begreep ik dat de komst van Holleeder de nodige publiciteit zou geven. Dat had nadelen, maar ook voordelen. We stonden wel meteen op de kaart.' 

De bizarre beelden en meer over de MC worden dinsdagavond uitgezonden op RTL Crime. Op de website van De Telegraaf staat maandag een voorstukje.