Duitse Hells Angels kiezen nieuwe leider

De 41-jarige Neco Arabaci is de opvolger van de Duitse Hells Angel Frank Hanebuth, die gold als de machtigste Hells Angel van Europa. Hanebuth is afgelopen naar Mallorca verhuisd en werd daar in juli opgepakt vanwege afpersing en illegale prostitutie. Vrijdag zou Arabaci zijn gekozen op een geheime conferentie door de regionale afdelingen van de motorclub.

Arabaci zou in de jaren 90 vanuit Keulen in de prostitutie hebben gezeten. Hij had een organisatie van zo'n 120 portiers, waarmee hij ook de lokale drugshandel controleerde.

Deal met justitie

De in Turkije geboren Hells Angel is in 2001 gearresteerd en toen tien negen jaar moest zitten. Hij zou zijn zaken vanuit de gevangenis verder hebben geregeld. In 2004 sloot hij een deal met justitie; hij werd vrijgelaten als hij het land zou verlaten en niet meer zou terugkeren.

Arabaci verhuisde daarop naar Turkije, waar hij het chapter MC Nomads Turkey opzette. De politie vermoed dat Arabaci regelmatig met valse Bulgaarse paspoorten naar Duitsland reist.

Nederlandse stromannen

De Duitse politie heeft eerder al gezegd dat Arabaci wordt opgepakt als hij in Duitsland gesignaleerd zou worden. Hij heeft daarom stromannen in Keulen gezet die zijn zaken regelen. Daar zouden ook Nederlanders bij zijn.