Nieuwe naam schutter moordzaak Man

Een medegedetineerde van hoofdverdachte Hovhannes S. (39) heeft bij de politie aangeklopt met een naam van de vermoedelijke schutter die de Nijmeegse Chinees Nicky Man om het leven heeft gebracht op 10 maart 2012. Dat bleek vrijdag uit een regiezitting voor het gerechtshof in Arnhem.

Door @Michael de Hoogh

De 24-jarige Nicky Man uit Nijmegen werd in de nacht van 10 op 11 maart 2012 dood gevonden in de uiterwaarden onder de rook van Nijmegen. Hij is vermoedelijk die avond ervoor van dichtbij door zijn hoofd geschoten in een loods aan de Ambachtsweg in Nijmegen.

'Onschuldig'

Hovhannes S. (39) is in april van dit jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar voor de moord op Man. Op de vraag van het hof waarom S. in hoger beroep is gegaan, antwoordde S. vijdag: 'Omdat ik onschuldig ben. Dat blijf ik herhalen. Nicky Man was een vriend van mij.'

Briefje

Een medegedetineerde van S., ene Van B., heeft bij de politie verklaard dat S. de naam van de werkelijke schutter heeft genoemd. Het zou gaan om een persoon die vaker in het dossier voorkomt. De naam van de schutter staat op een briefje, maar die wil Van B. naar eigen zeggen pas overhandigen zodra hij weg is van de afdeling waar S. momenteel zit in Arnhem-Zuid.

Verdachte S. zegt vooralsnog niets over de 'nieuwe' schutter. Wellicht doet hij dat tijdens de inhoudelijke behandeling in hoger beroep wel.

Lees hier alles over een moordzaak die samenhangt met ripdeals en wiethandel.