Nieuwe NL verdachte kasteelmoord

In Nederland is onlangs Evert de C. uit het Zeeuwse IJzendijke opgepakt op verzoek van de Belgische autoriteiten. De C. is verdachte in de mordzaak van Stijn Saelens die in januari vorig jaar werd uit zijn kasteel werd ontvoerd en later vermoord teruggevonden. Dat meldt Het Laatste Nieuws vrijdag. Naar verwachting zal hij worden overgeleverd aan België.

Gevaarlijk

Volgens de krant kan de aanhouding een nieuwe doorbraak betekenen in de zaak. De C. wordt gezien als de ontbrekende schakel, de tussenpersoon die de huurmoordenaars aannam. Evert de C. is uitbater van een growshop, maar zou bij de Nederlandse recherche geboekstaafd staan als 'gevaarlijke' crimineel: 'De schrik van Zeeland, maar te slim om te vatten.'

Boezemvriend

Hij zou al jaren een boezemvriend zijn van Pierre Serry, die ervan wordt verdacht de moord te hebben georganiseerd. Beiden zouden ze geld verdienen hun geld met drugs. Volgens de laatste informatie zou Serry zijn Nederlandse vriend aangezocht hebben uitvoerders te zoeken om Stijn Saelens uit de weg te ruimen. De C. zou daarop Anton van Bommel en nog een tweede onbekende dader hebben gecontacteerd. De moord vond plaats op 31 januari 2012.

Twee moorden

De C. werd ooit in verband gebracht met twee mysterieuze en tot op heden onopgeloste moorden. Mogelijk zijn dat de verdwijningen van Herman Ploegstra en John Heijboer. Hij zou ook één van de grootste afnemers zijn van Belgische wiet, maar is nog nooit gepakt. Bronnen zeggen tegen de krant: 'Hij kan voor mannetjes zorgen maar zelf moorden doet hij niet. Daarvoor staat hij te hoog op de criminele ladder'.

Gisteren werd bekend dat dokter André Gyselbrecht, de schoonvader van het slachtoffer en Pierre Serry langer in de cel moeten blijven. 

Zie ook:

Kasteelmoord verdachte in Ploegstra-zaak

Alle berichten over de zaak.