Nieuwe overval van voortvluchtige RAF-terroristen?

De Duitse politie zoekt al jarenlang naar drie voortvluchtige leden van de Rote Armee Fraktion, die in de jaren 80 en 90 aanslagen pleegden in Duitsland. Ernst-Volker Staub (61), Burkhard Garweg (47) en Daniela Klette (57) zouden de afgelopen jaren zeker acht overvallen hebben gepleegd. Afgelopen weekend werd er mogelijk nog een overval aan het lijstje toegevoegd.

Dat melden Duitse media. Staub, Garweg en Klette zijn sinds begin jaren 80 voortvluchtig. Ze zouden betrokken zijn geweest bij onder meer een gevangenis in aanbouw in 1993.

Antitankwapen

De afgelopen jaren zouden ze meerdere gewelddadige overvallen hebben gepleegd. De Duitse autoriteiten zien ook overeenkomsten met een overval op een geweldwagen in Cremlingen, op een goede 50 kilometer van Hannover.

Bij de overval werd een automatisch geweer ene en antitankwapen gebruikt. Er werd onder meer in de lucht geschoten. De daders gingen er uiteindelijk vandoor met een onbekend bedrag.

In Nederland?

De overval lijkt op de werkwijze van een overval in Bremen, waarbij een geldwagen werd klemgereden, en er drie keer op de auto werd geschoten. Eén van de kogels ging toen door de beschermende laag van het voertuig. Deze overval wordt ook gelinkt aan het drietal.

Vorige maand stelden de Duitse autoriteiten al dat de drie zich wel eens in Nederland zouden kunnen verschuilen. Het signaal van één van de mobiele telefoons van het drietal werd in Nederland opgepikt.