Nieuwe spoortjes in Zaak-Wiegmink

De recherche denkt dat de moordenaars van Alex Wiegmink, die op de Gelderse Posbank is doodgeschoten, een expliciete binding hadden met het Brabantse Erp. Er is een vaag signalement van twee daders. In de avond van 20 januari 2003 Alex Wiegmink vermoord.

 

Mutsje

Wiegmink is gevonden in een uitgebrande auto op een achterafweggetje in een bosgebied bij Erp, waarvan de politie nu zegt dat de daders dit weggetje zeker hebben moeten gekend. Dichtbij de auto is een mutsje gevonden dat vermoedelijk is verloren door een van de daders. Hoewel het die avond lang had geregend vond de brandweer het mutsje nog vrijwel droog. Het ging om een zwarte muts, met daarop een wit logo van Sox, waarvan er heel veel zijn verkocht. Met de huidige forensische technieken zijn er op de muts dna-mengsporen gevonden. De politie zei in Opsporing Verzocht dat nu nog onduidelijk is van wie deze mengsporen zijn en dat het ‘nog even’ zal duren om dat te achterhalen.

Het is dus mogelijk dat dit mengspoor in verband te brengen is met dna van een persoon in de databank.

Er zat ook een hondenhaar op het mutsje, dus misschien had de eigenaar destijds een hond.

De recherche onderzoekt ook telecomgegevens.

Opel Omega en Audi 80

Vlak voor de brand heeft een getuige waarschijnlijk de Opel Omega van Alex Wiegmink in Erp zien rijden. Achter het stuur zou iemand hebben gezeten met een vrij fors postuur en korte haren. Dat betekent dat de politie denkt dat de andere man van het signalement, iemand met een getinte huidskleur, in de blauwe Audi A80 is teruggereden.

Een fietser heeft twee mannen en het lichaam van Wiegmink bij de Posbank gezien, hij passeerde vlak nadat Wiegmink is neergeschoten. De ene was toen ongeveer 40 jaar, nu dus een vijftiger. Hij zou een redelijk stevig postuur hebben gehad en kalend of kort haar hebben. De tweede man had mogelijk Zuid Europees uiterlijk hebben en was slanker zijn. Hij zou toen een normale haardos hebben gehad.

Alex Wiegmink is rond 17.00 doodgeschoten. De uitgebrande auto is rond 20.30 in de bossen bij Erp gevonden.

Er is nog altijd een beloning van 20.000 euro voor de tip die de zaak oplost.