Biologische sporen in onderzoek kofferbakmoord (UPDATE)

Het rechercheteam dat de moord op Ralf Meinema (29) uit Klazienaveen onderzoekt heeft nieuwe sporen ontdekt, aldus de politie. Er is een dna-spoor en er zijn aanwijzingen over de lokatie waar hij om het leven is gebracht. Meinema werd vorig jaar in de kofferbak van zijn Mercedes in een kanaal bij Coevorden gevonden.

Hans O.

Dat was op 31 maart. De Mercedes had waarschijnlijk naar de bodem moeten zinken maar was op de rand van het kanaal blijven steken. Een verdachte – Hans O. (39) uit Emmen – is wegens gebrek aan bewijs dit jaar op vrije voeten gesteld. Hij is de man met wie Meinema volgens de politie het laatst contact heeft gehad. Er heeft ook nog een tweede verdachte vastgezeten.

Graan

Een dna-spoor van een nog onbekende persoon is gevonden in de Mercedes. Het maakt geen match met mensen uit de omgeving van het slachtoffer en evenmin met dat van de verdachte Hans O.. Ook is het niet aanwezig in de landelijke dna-databank. De politie zegt ervan overtuigd te zijn dat het dna van de dader is.

Een expert van de politie werkt aan het reconstrueren van de mobiele telefoon van Meinema die in de Mercedes is gevonden. En verder zijn er sporen van graan die waarschijnlijk afkomstig zijn van de plaats van de moord. Specialisten proberen nu mogelijke plaatsen van herkomst van die sporen in beeld te krijgen.

De politie heeft vastgesteld dat Meinema ’s avonds laat nog in leven was en ’s ochtends vroeg dood is ontdekt. Hij moet dus zijn vermoord op een plek die waarschijnlijk niet al te ver verwijderd is van de lokatie waar het lichaam is gevonden.

Brieven

Sinds de start van het onderzoek heeft de politie drie anonieme brieven gekregen. De politie gaat ervan uit dat twee brieven van dezelfde schrijver zijn. De derde brief, die de politie dit voorjaar ontving, is waarschijnlijk door iemand anders geschreven. Het onderzoeksteam wil vanwege het belang van het onderzoek niet delen wat de inhoud van de brieven is.

De voorgaande berichten:

Verdachte “kofferbakmoord” komt op vrije voeten

Nieuwe arrestatie in “kofferbakmoord”

Aanhouding in de zaak van kofferbakmoord

Raadsels rond kofferbak-liquidatie

Weinig beweging in kofferbakmoord

‘Slachtoffer moord stal bouwkraan’