Nieuwe sporen in oude Brabantse moordzaken

In Noord-Brabant boekt de recherche in meerdere cold case-zaken vooruitgang, zo blijkt uit een verhaal in het Eindhovens Dagblad. In één zaak is dna van een mogelijke betrokkene afgenomen. In een andere gaan rechercheurs een man benaderen die mogelijk meer weet van een dodelijk delict.

Annouschka Weezenbeek

Veel details over de nieuwe aanwijzingen wil de politie niet kwijt. In concreto gaat het om de onderzoeken naar de gewelddadige dood van de Budelse Annouschka Weezenbeek (in 1990) en van Gerrie Schellekens uit Eindhoven (in 1991). Tips over de twee gevonden babylijkjes in Den Bosch (in 2007) en Boxtel (in 2012) leidden tot serieus vervolgonderzoek.

Het verhaal over de moord op de Budelse Weezenbeek leidde tot een tip in het dossier over de dood van voormalig caféhoudster Miet van Bommel (84) uit Bladel. Zij werd in 1992 in haar woning door geweld om het leven gebracht. De recherche heeft nu een man in beeld die misschien meer weet van de zaak.

Vernietigd

Privacywetgeving hindert volgens de politie onderzoekt naar cold cases. Veel informatie uit systemen waarin agenten bijzonderheden tijdens hun dienst vastleggen is er niet meer. In die systemen kunnen auto’s of personen zijn geregistreerd die achteraf met een moord in verband zijn te brengen. De wetgeving stelt periodieke opschoning van politiesystemen verplicht.