Nieuwe tip in Groningse cold case

De politie onderzoekt een nieuwe tip over de onopgeloste moord op Els Slurink, die in 1997 in Groningen om het leven kwam. De tip wijst in de richting van een man die korte tijd naast Slurink heeft gewoond. Hij droeg destijds vaak kistjes; een afdruk van dergelijke schoenen zijn gevonden in de tuin van Slurink. Daarnaast was hij ict’er, en er is met de computer van het slachtoffer gerommeld.

De tip kwam binnen op de redactie van De Telegraaf (€), die hem doorspeelde naar het coldcaseteam in Groningen. Die stelt dat de tip serieus wordt onderzocht.

Bestanden van computer gewist

Slurink kwam op 21 maart 1997 om het leven door een steek in haar hart. Vermoedelijk is ze gestoken met een schaar. De politie denkt dat de dader uit haar directe omgeving komt, omdat er geen braaksporen zijn gevonden. De achterdeur stond bovendien open. Na de moord was niets uit de woning verdwenen. Ook zijn er geen aanwijzingen dat Slurink is misbruikt.

De buurman woonde slechts enkele maanden naast Slurink en is daarom waarschijnlijk over het hoofd gezien. De man was ict’er. Medewerkers van het NFI stelden in 2004 al vast dat er met de computer van Slurink was gerommeld door iemand die er verstand van had. Zo zijn er bestanden gewist op de dag dat Slurink werd vermoord.

Slurink ontdekte fraude

De politie houdt ook rekening met andere scenario’s. Zo was Slurink iemand op het spoor in verband met fraude. Op de dag van de moord had ze een afspraak met collega’s over deze zaak. Ook wordt rekening gehouden met ruzie in de relationele sfeer.

In de zaak zijn dna-sporen van de mogelijke dader gevonden. Dat zat onder de nagel van Slurink. Op een limonadeglas zat bovendien een vingerafdruk van een nog onbekend persoon.