Nieuwe verdachte Delftse schietpartij opgepakt

De politie heeft een 17-jarige verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij een poging tot schieten op een coffeeshop in Delft op 8 oktober. Die nacht werd de zoon van een politieman gedood door een politiekogel. Hij liep met een vuurwapen op straat.

Winkelcentrum

De nieuwe verdachte werd vrijdagmiddag opgepakt in het centrum van zijn woonplaats Zoetermeer. De politie had ‘informatie’ binnen gekregen over de jongen, aldus het Haagse parket. Vrijdag heeft de politie geprobeerd duidelijk te krijgen waar hij verbleef. Toen de verdachte in een winkelcentrum werd gezien is besloten hem daar meteen aan te houden. Volgens justitie achtte de politie de verdachte gevaarlijk en werd hij aangehouden door een arrestatieteam.

Betrokkenheid

Na de aanhouding zijn op twee plaatsen doorzoekingen gestart. Die zijn inmiddels afgerond. Wat precies de betrokkenheid van de verdachte is geweest, wordt op dit moment onderzocht. Daarbij zit hij vast in beperkingen, wat betekent dat het Openbaar Ministerie ook terughoudend moet zijn met mededelingen over zijn zaak. Om die reden kan het Openbaar Ministerie nu nog niet meer zeggen. Zodra dit wel kan, zal het OM meer informatie naar buiten brengen.

Voor het incident op 8 oktober werd woensdag al een 21-jarige Zoetermeerder aangehouden. Het OM beschikt over aanwijzingen dat hij mogelijk een vluchtauto heeft bestuurd die zou zijn gebruikt. De rechter-commissaris heeft vrijdag zijn voorarrest met 14 dagen verlengd.