Nieuwe verdachte Staatsliedenbuurt opgepakt

Officier van Justitie Maaike van Kampen heeft maandag, tijdens de voorbereidende zitting tegen twee verdachten voor de liquidaties in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, bekend gemaakt dat er eerder deze maand een nieuwe verdachte is aangehouden. Het gaat om Stefan S..

Undercover

S. is aangehouden nadat de politie een undercoveractie op poten heeft gezet. In de Audi RS4 waaruit door de schutters is geschoten, is op een huls dna-materiaal van S. aangetroffen. Zijn dna werd ook gevonden op een sporttas waar wapens in hadden gezeten. Ook heeft hij tijdens het onderzoek verschillende verklaringen afgelegd, dat pleit niet in zijn voordeel. Hij is de vierde verdachte in deze zaak. Een verdachte is vorig jaar in Marokko opgepakt en wordt daar berecht. Een vijfde verdachte is op 18 augustus geliquideerd in Amsterdam-Oost.

Voorbereidende zitting

Maandag houdt de rechtbank in Amsterdam opnieuw een voorbereidende zitting met betrekking tot de liquidaties van Saïd el Yazidi en Youssef Lkhorf in de Staatsliedenbuurt op 29 december 2012. Hoofdverdachten zijn Anouar B. (34) en Adil A. (26). Tot op heden ontkennen zij iedere betrokkenheid bij de schietpartij.

Alle berichten over de liquidaties in de Staatsliedenbuurt.