Nieuwe verdachte in Wiegmink -zaak

De politie onderzoekt een nieuwe verdachte in zaak van de zogeheten ’Posbankmoord’ op huisschilder Alex Wiegmink (44) in januari 2003. Een getuige heeft zich tot de politie en De Telegraaf gewend.

Autokraker

De nieuwe verdachte is een man die nog niet eerder in beeld kwam. De Arnhemse recherche heeft aan Wiegminks nabestaanden laten weten dat de informatie ’serieus lijkt te zijn’. De verdachte is een autokraker wiens identiteit bij De Telegraaf bekend is. Hij zou aan de getuige hebben opgebiecht het slachtoffer destijds in koelen bloede te hebben vermoord.

Rooie Willem

Een kompaan van de verdachte die volgens de getuige ook bij het misdrijf was betrokken is inmiddels overleden. Deze tweede autokraker had de bijnaam ’Rooie Willem’. Deze was in eerder onderzoek naar de moord wel als verdachte bij de politie in beeld. Hij stierf in 2008 een natuurlijke dood.

Overlopen

Volgens De Telegraaf sluit de nieuwe informatie ‘naadloos aan’ op een scenario dat de krant eerder onderzocht. Alex Wiegmink zou na een rondje joggen naar zijn geparkeerde, donkergroene Opel Omega zijn teruggekeerd en daar de autokrakers hebben overlopen. Een mountainbiker die passeerde zei twee mannen naast Wiegminks lichaam te hebben gezien. Hij verklaarde in 2011 bij de parkeerplaats ook een Volkswagen Golf te hebben zien staan. De twee nieuwe verdachten zouden volgens de nieuwe getuige ook in een VW Golf hebben gereden.

Gevecht

Wiegmink zou met Rooie Willem in gevecht zijn geraakt. De andere autokraker zou toen een pistool uit het dashboardkastje van zijn wagen hebben gepakt en Wiegmink drie kogels in de borst geschoten. Vervolgens legden de autokrakers het lichaam achterin diens wagen. Met twee auto’s zou het daarna naar bosgebied ’t Hurkske in het Brabantse Erp zijn gegaan. De auto met Wiegmink is daar in brand gezet en gevonden. Volgens De Telegraaf is er ook een getuige die op de avond van de moord bij Erp achter een langzaam rijdende VW Golf zegt te hebben gereden.

Eerdere berichten:

Moordzaak Alex Wiegmink niet heropend

Na tien jaar tip over moord op Alex Wiegmink

Zoon Alex Wiegmink: Geen hoop meer

Ex-Posbank-verdachte 4 jaar de cel in