Nieuwe verdachte in zaak mega drugslab Lage Zwaluwe

Naar nu pas bekend is geworden is vorige maand een nieuwe verdachte aangehouden voor het enorme drugslab aan de Zwingel in Lage Zwaluwe dat in oktober 2018 werd ontdekt. Het gaat om de 59-jarige Limburger John R.

Eerder was al duidelijk geworden dat de politie dna had gevonden van 2 personen. Het dna van verdachte Pedro D. werd aangetroffen op een handschoen. D. zit sinds de ontdekking van het drugslab waar crystal meth werd geproduceerd vast.  Hij woont naast de loods waar het drugslab werd gevonden. Drie maanden geleden bleek dat er ook dna van een tweede persoon was gevonden. Dat blijkt nu dat van John R. te zijn, zo meldt Omroep Brabant. R. was maandag aanwezig bij een inleidende zitting, maar deed er het zwijgen toe. Wel heeft hij tegenover de politie verklaard dat hij medeverdachte Pedro D. kende. En dat hij hand- en spandiensten verrichtte voor de wietkwekerij van Pedro D. De kwekerij met 275 planten bevond zich onder het tuinhuis bij de woning van D. R. heeft een strafblad voor verschillende drugsmisdrijven.

Bedreiging

Volgens de advocaat van Pedro D. is zijn cliënt onder bedreiging betrokken geraakt bij het drugslab. Zo zou zijn woning zijn beschoten om hem onder druk te zetten zijn loods ter beschikking te stellen voor criminelen. Tijdens zijn voorarrest is onder de auto van zijn vrouw een explosief ontploft. Volgens de advocaat van D. een waarschuwing aan het adres van zijn cliënt om niet met de politie te praten.

De zaak wordt in oktober inhoudelijk behandeld. Tot die tijd blijven de 2 verdachten in voorlopige hechtenis.