‘Nieuwe verdachte kluisjesroof Rabobank’

De recherche heeft een nieuwe (derde) verdachten in beeld in het onderzoek naar de kluisjesroof bij Rabobank in Oudenbosch, zo meldt BN/De Stem. Het zou gaan om een van de twee rovers die in het bankgebouw waren. Hij is nog niet aangehouden.

EBN

Volgens BN/DE Stem is de nieuwe verdachte een oud-medewerker van beveiligingsbedrijf EBN. De twee verdachten die zeker nog dertig dagen blijven vastzitten waren ook werknemers van EBN. De derde verdachte is geïdentificeerd middels camerabeelden in of bij de bank. Er zijn getuigen die hem daarop hebben herkend.

Safeloketten

Het bewijs tegen de twee aangehouden EBN-werknemers zou groter zijn geworden. Bronnen rond het onderzoek zeggen aan BN/De Stem dat justitie er nu vanuit gaat dat de beveiligers de rovers binnenlieten maar ook de driehonderd safeloketten uit de zwaar beveiligde, geautomatiseerde kelderkluis hebben gehaald. Ze zouden die in het halletje voor de kluisdeur hebben gelegd. Daar hebben de twee rovers de lades in het weekeind geopend.

Er zijn ook beveiligingsbeelden waarop te zien is hoe de beveiligers buiten door het raam aanwijzingen lijken geven aan iemand die in de bank is.

Voorgaande berichten:

Weer bedreiging in kluisjeskraak-zaak

Familie verdachte kluisjeskraak bedreigd

In kluisjesroof verdachte beveiligers blijven vast

Krakers Rabobank maakten zes miljoen buit