Nieuwe verdachte opgepakt voor kofferbakmoord (UPDATE)

Een 28-jarige man uit Klazienaveen is dinsdagmorgen gearresteerd om betrokkenheid bij de dood van Ralf Meinema (31), ook uit Klazienaveen. Eind maart 2017 werd het lichaam van Meinema gevonden in de kofferbak van zijn Mercedes, die half in een kanaal was gereden.

Beperkingen

De auto was net niet in het water van het Stieltjeskanaal bij Zandpol afgezonken. De politie concludeerde na onderzoek dat Meinema door geweld om het leven was gebracht.

De nieuwe verdachte is volgens het Dagblad van de Noorden Kenny B., een bekende van Meinema. Volgens de politie is hij door de rechter-commissaris in beperkingen, geplaatst. Hij mag in verband met het onderzoek alleen contact hebben met zijn advocaat. In februari werd bekend dat er een belangrijke tip was binnengekomen in het onderzoek.

Dna

In 2018 werd de destijds 39-jarige Hans O. uit Emmen gearresteerd. Hij woonde op een woonwagenkamp in de wijk Rietlanden. Daar had de telefoon van Meinema voor het laatst contact met een gsm-mast gehad. De toen 24-jarige neef van O. is ook aangehouden en verhoord. Ook hij is weer op vrije voeten.

In het onderzoek is dna gevonden en er zijn aanwijzingen waar Meinema om het leven is gebracht.

De familie van Meinema heeft een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot oplossing van de zaak.