Nieuwe verdachte overval en verkrachting uit 2009

In het onderzoek naar de overval en verkrachting in Schaijk in 2009 van een echtpaar zegt de politie maandagochtend een man van 26 jaar uit Eindhoven te hebben opgepakt. In januari en april van dit jaar hield de politie al twee Eindhovense broers van 26 en 28 jaar aan.

Chalet

De oudste van de twee broers is ondertussen weer vrij maar blijft verdachte. De andere twee zitten nog vast. De overval vond plaats dinsdag 12 mei 2009. Een 55-jarige vrouw en haar 46-jarige vriend werden slachtoffer van het geweld, in hun chalet op het park De Landerije. De man en vrouw werden daarbij zwaar mishandeld, de inboedel werd vernield en de vrouw werd verkracht. Toen de daders er vandoor gingen namen ze diverse spullen mee.

Drugsdealer

Eind vorig jaar kwam er bij de politie nieuwe informatie binnen, waarmee het onderzoeksteam aan de slag ging. Begin november werd in de opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteed aan deze zaak.

Uit een onderschepte brief van een man die is veroordeeld voor moord op de Eindhovense drugsdealer Ernesto Pistone haalde de politie nieuwe informatie.

Zie de voorgaande berichten:

Brief moordenaar leidt tot oplossing overval

Derde verdachte opgepakt in cold case

Twee broers vast voor overval en verkrachting (UPDATE)