Nieuwe verdachten moord Breda gepakt

De politie heeft voor de moord op Rudi Schouten uit Breda dinsdagochtend vier personen aangehouden, allen lid van Satudarah MC. Het zijn drie mannen (26,30 en 56 jaar) uit Breda en een man (50) uit Etten-Leur. Aldus de politie.

Arrestatieteam

Op sommige adressen is een arrestatieteam naar binnen gegaan. De politie vond dat noodzakelijk omdat deze verdachten als vuurwapengevaarlijk bekend stonden. In totaal zijn zes woningen in Breda en één huis in Etten-Leur werden doorzocht: in de Fagelstraat, Elandstraat, Epelenberg, Kasterleestraat en Zeebruggestraat in Breda. En in de Vendelierstraat in Etten-Leur.

Vuurwapens

Bij de invallen zijn onder meer vuurwapens gevonden en er zijn auto’s in beslag genomen. Bij de doorzoekingen heeft de politie twee speciale explosievenhonden ingezet. Aan de actie werkten ongeveer tachtig politiemensen mee. De 28-jarige Rudi Schouten is op vrijdag 3 april op klaarlichte dag belaagd met een bijl en een priem. Daarna werd hij neergeschoten op de parkeerplaats van het winkelcentrum aan de Cypresstraat in Breda. Direct na de schietpartij zijn al twee mannen aangehouden: Pearl S. (35) zit nog steeds in vast. Hij verschijnt 16 oktober voor de rechter. De 31-jarige broer van het slachtoffer is nog verdachte in de zaak maar zit niet meer vast.

Zie ook:

Slachtoffer Breda deed moordpoging

Slachtoffer moord Breda was bekende van politie