Nieuwe verdachten Staatsliedenbuurt

In het onderzoek naar de dubbele moord in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt heeft justitie twee nieuwe verdachten op de korrel. Dat bleek vrijdag tijdens een zogenoemde pro formazitting in de extra beveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam-Osdorp. Op dit moment zitten drie verdachten vast in deze zaak.

Bij de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam in december 2012 kwamen Saïd el Yazidi en Youssef Lkhorf om het leven.

In Nederland zitten Adil A. en Anouar B. vast voor betrokkenheid bij de dubbele moord. Een derde verdachte, Hamza B., zit vast in Marokko. Hij wordt daar ook berecht. Tijdens een zogenoemde pro formazitting in De Bunker in Amsterdam-Osdorp bleek vrijdag dat justitie nog twee verdachten in het vizier heeft.

Volgens Het Parool gaat het om 'D. van der M. (34), alias Pirki, en N.F. (33), die Noffel wordt genoemd'. De politie zou de twee al langer in beeld hebben. Ze zijn volgens de officier van justitie officieel verdachte, maar nog niet aangehouden. Van der M. zit vast vanwege eerdere veroordelingen, zo meldt Het Parool.

Lees hier alles over de liquidaties in de Staatsliedenbuurt