Nieuwe wending “strandmoord” aan Vlaamse kust (VIDEO)

Er is een nieuw spoor in de mysterieuze moordzaak van Sofie Muylle uit Roeselare, aldus Belgische media. Deze 27-jarige vrouw werd twee maanden geleden dood teruggevonden onder een terras aan de kust in Knokke. De recherche vermoedt nu dat ze een afspraak had met een onbekende man, terwijl ze met haar vriend in het café zat.

Bewakingsbeelden

Muylle verliet het café om onopgehelderde reden, zonder handtas of gsm. De politie houdt er nu rekening mee dat ze een eindje richting het strand wandelde en daar in een auto is gestapt. Die route zou kloppen met het feit dat ze niet te zien is op bepaalde bewakingsbeelden van straten rond het café. Een maand geleden verspreidde de politie beelden van een man met een opvallende blauwe jas die de ochtend van Sofie’s dood over de zeedijk wandelde en een belangrijke getuige zou kunnen zijn.

Criminele milieu

Er zijn nu aanwijzingen dat het slachtoffer in de val is gelokt door iemand uit het criminele milieu. Welk conflict dan aan de moord ten grondslag zou kunnen liggen is onbekend.

Muylle werd op zondag 22 januari gevonden onder een houten terras op het strand van Knokke. Haar jas en haar sjaal waren verdwenen. Die ochtend had haar 31-jarige vriend haar als vermist opgegeven. Ze had net vier weken een relatie met hem en was gaan samenwonen in zijn appartement in Knokke. Ze was gewurgd, maar niet aangerand. De dader heeft haar over het strand versleept tot onder het houten terras van een strandtent. Op bewakingsbeelden ziet de politie onduidelijke lichtflitsen die waarschijnlijk door de dader zijn gemaakt, mogelijk met een telefoon.

Strand

Haar vriend vertelde de politie dat ze zaterdagavond zijn uitgegaan in discotheek Kitsch Club in Knokke. Daarna gingen ze nog iets drinken in een pianobar op de zeedijk. Sofie ging even naar buiten om een luchtje te gaan scheppen. Op camerabeelden uit de omgeving is inderdaad te zien dat de vrouw in haar eentje de bar verlaat. Mogelijk had ze met de dader afgesproken op het strand.

In een andere Vlaamse “strandmoord”, in Zeebrugge, is dit voorjaar een Nederlander veroordeeld.


Bekijk meer video’s van FAROEK op vtm.be