Nieuwe Yab Yum-baas weer vrij man

De Soester ondernemer Chris Kraijpoel is weer op vrije voeten na een verblijf in de bajes van negen weken. De vastgoedhandelaar nam dit jaar de panden van Yab Yum In Amsterdam over. En zoekt nu naar een geschikte exploitant die het merk Yab Yum weer vleugels kan geven. Op Quotenet staat een interview met Kraijpoel. Hij heeft zin in Yab Yum.

Kraijpoel was in augustus aangehouden in een witwasonderzoek van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie dat al veel langer lopende was. De oud-eiegnaar van Club Mazzo K. was eerder verdacht van betrokkenheid bij de moord op vastgoedhandelaar Peter Petersen maar kreeg daarvoor een kennisgeving van niet verdere vervolging.

Quote: Mijnheer Kraypoel, hoe gaat het?

Chris Kraypoel: ‘Heel goed, ik geniet elke dag weer van de mooie zon.’

Q: Hoe lang ben je alweer vrij?

CK: ‘Drie weken inmiddels. Zowel de rechter als de Officier van Justitie zijn ermee akkoord gegaan. Dat geeft denk ik wel aan hoe weinig ze hebben. Kijk, ze hebben het onderzoek zo groot ingezet dat ze me op een gegeven moment wel aan móesten houden. Zij zeggen dat ik spoken zie, maar ik denk dat ze het moment heel praktisch gekozen hebben. De vaste rechter-commissaris was namelijk op vakantie en de plaatsvervanger kreeg zoveel papierwerk dat ze zei: u kunt wel gaan praten, maar ik zal altijd om verlenging vragen.’

Q: Eerder zei je dat Justitie vragen had over transacties van een kleine drie ton. Maar daar houden ze je vast geen negen weken voor vast, lijkt me. Dus op welke punten zijn ze verder gaan zitten?

CK: ‘Nou, je schrikt waarvoor mensen vastzitten hoor. Voor iets als pinpasfraude zit je zo drie maanden binnen. Het gaat bij mij om allemaal relatief oude zaken, het speelt allemaal in 2005, 2006 en 2007. Ik word nog steeds verdacht van witwassen. Niet dat er grote bedragen zijn gestort of opgenomen hoor, dat soort dingen komen in mijn administratie niet voor, het gaat dan ook niet om crimineel geld. Wel word ik verdacht van faillissementsfraude. Ik heb bijvoorbeeld in 2006 in het buitenland iets gekocht van een man die eind 2006 failliet is gegaan. In die zaak zijn in 2007 in Spanje nog wat aktes gepasseerd. Dat had volgens hun niet gemogen, daar had ik toestemming van de curator voor moeten hebben. Maar Spanje is een apenland, daar duurt het gewoon een jaar, anderhalf voordat het een keer officieel is afgewikkeld. Verder verdenken ze me ervan dat ik met kunst gerommeld heb. Ik heb ruim driehonderd originele werken van Herman Brood, allemaal met echtheidscertifcaten. Ze vonden het gek dat die onverzekerd in mijn garage lagen.

(…)

Lees verder Quotenet.