Nieuwe zoekactie na liquidatie Amsterdam

De politie is vrijdagmorgen een nieuwe zoekactie begonnen in de Amsterdamse buurt Geuzenveld, waar vorige week drie vuurwapens werden gevonden die waarschijnlijk zijn gebruikt bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt eind december. De zoekactie zal waarschijnlijk het hele weekend duren. Naast een politieteam zoeken ook specialisten van de marine mee.

In de wijde omgeving van de Bob de Korverweg, waar twee vluchtauto’s van de schutters werden gevonden, wordt gezocht. ‘Waar de mobiele eenheid vorige week een grove zoekslag heeft gemaakt, gaan we nu met de stofkam te werk om het hele gebied letterlijk uit te kammen’, zegt een woordvoerder tegen Het Parool.

De politie heeft daarnaast een oproep gedaan op automobilisten die hebben gezien hoe de schutters vanuit een Audi A4 met automatische wapens op twee motoragenten hebben geschoten. De agenten hadden de achtervolging op de vluchtauto ingezet. Zij raakten daarbij niet gewond, maar moesten wel de achtervolging staken.

Ook hoopt de recherche getuigen te spreken die na de schietpartij personen hebben zien lopen in het gebied waar de vluchtauto’s zijn achtergelaten. Binnen het criminele circuit en op internet circuleren al lange tijd namen van mogelijke betrokkenen. Er gaan berichten dat de politie IP-adressen heeft gevorderd van personen die namen hebben genoemd. Of dat zo is, wil de politie niet bevestigen, meldt Het Parool.