Nieuwe zoekactie Ricardo Kooij

Speciale teams van Defensie doen dinsdag een nieuwe poging om het lichaam van de vermiste Rotterdammer Ricardo Kooij (24) te vinden. De zoekactie, die maandag begon maar nog niets opleverde, richt zich voornamelijk op de Zevenhuizerplas. Eind oktober zocht men ook al naar Ricardo rond deze plaats, maar toen is niet het hele gebied uitgekamd. De politie zegt dat dit tevens één van de laatste pogingen is om het lichaam te vinden.

De 24-jarige Ricardo Kooij wordt sinds half juni vermist. Justitie gaat ervan uit dat hij met een bijl is doodgeslagen.

Een 41-jarige man uit Rotterdam zit vast en wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Ricardo Kooij en het wegmaken van het lichaam. Een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel is ook verdachte. De Rotterdammer woonde in de wijk Zevenkamp. In die omgeving is al eerder gezocht naar het lichaam van Kooij.

Uit het onderzoek is gebleken dat het stoffelijk overschot van Ricardo Kooij zich mogelijk in de directe omgeving van de Zevenkampse Ring ter hoogte van Metrostration De Tochten bevindt. De politie sluit ook niet uit dat het lichaam van Ricardo Kooij zich mogelijk in of in de directe omgeving van de Zevenhuizerplas bevindt. Daar zoekt men deze week, maandag en dinsdag, verder.

De politie zegt er verder bij dat dit voorlopig gezien moet worden als een laatste poging.