Nieuwe zoekactie zaak Ilham Benchelh

De politie is dinsdag begonnen met een nieuwe zoekactie in de zaak Ilham Benchelh uit Siddeburen. De vrouw wordt sinds 10 januari 2010 vermist en de politie gaat uit van een misdrijf. Haar ex-man, hoofdverdachte in de zaak, is eerder dit jaar vertrokken naar Marokko. De politie doorzoekt nu de omgeving van zijn woning, nadat er nieuwe tips zijn binnen gekomen.

 

 

Vanwege nieuwe tips en het vertrek van de verdachte, Kasem M., naar het buitenland doet de politie dinsdag nogmaals uitvoerig onderzoek. In de woning wordt forensisch onderzoek gedaan. In de tuin wordt met behulp van een graafmachine gezocht naar sporen. Ook worden speurhonden ingezet. Men hoopt op nieuwe aanknopingspunten in deze zaak. 

De politie hield op dinsdag 22 mei van dit jaar ook een grootschalige zoektocht naar het lichaam van Ilham, maar dat leverde niks op. De zoektocht werd gehouden naar aanleiding van een aantal tips na een uitzending van Peter R. de Vries.

Kasem M. heeft altijd ontkend dat hij ook maar iets met de verdwijning van zijn vrouw te maken heeft. Justitie denkt daar heel anders over, maar omdat het lichaam van Ilham nog niet is gevonden, is het moeilijk om het bewijs rond te krijgen.

Lees hier meer over de zaak Ilham Benchelh.