Nieuwe zoektocht naar resten Natalee

Dave Holloway, de vader van Natalee, treft voorbereidingen voor een nieuwe zoektocht naar de overblijfselen van zijn dochter. Dat bevestigde Tim Miller, van het bedrijf Texas EquuSearch vannacht tegenover CBS News. Miller heeft een gespecialiseerde boot klaar liggen op Trinidad waarmee hij de wateren rond Aruba kan doorzoeken. Miller en Holloway hebben vaker gezocht naar resten van Natalee, tot nu toe zonder resultaat.

Ze hopen dat de vondst van het kaakbeen voor een doorbraak kan zorgen. Miller: “We kunnen het aantal vindplaatsen reduceren, waardoor we maar op 50 of 60 plaatsen hoeven te zoeken. De grotere botdelen moeten er nog liggen”. Hij zegt dat Dave Holloway “voorzichtig optimistisch” is, dat het kaakbeen van Natalee is. “Wie zou het anders moeten zijn? Zoveel andere jonge vrouwen verdwijnen er niet”.  Miller kan binnen twee weken ter plaatse zijn om het onderzoek te starten. “We hopen Natalee voor de kerst thuis te hebben”.  

Kijk hier naar het interview met Tim Miller:

Overigens hebben Beth en Dave Holloway tot op heden niets officieels vernomen van de autoriteiten over de herkomst van het gevonden kaakbeen. Wanneer het bot inderdaad van Natalee zou zijn, zouden de ouders hoogstwaarschijnlijk als eersten worden ingelicht, maar ze bevestigen onafhankelijk van elkaar dat ze niets vernomen hebben van justitie of politie. Vader Dave Holloway tegen het persburo Associated Press: “De autoriteiten hebben aan mij niets bevestigd. Het is eigenlijk totale stilte.”

Moeder Beth Holloway sprak gisteravond laat met Peter R. de Vries. De Vries daarover op Twitter: “Ik heb Beth Holloway uitvoerig gesproken. Zij weet van niks. Beth blijft sceptisch. Als er morgen een aankondiging zou worden gedaan, zou men toch wel eerst haar bellen? Is niet gebeurd. Tot dusver werd Beth altijd vooraf ingelicht door FBI. Nu geen woord, dus kloppen al die berichten wel?”

Later vandaag worden de onderzoeksresultaten bekend gemaakt.