Nijmeegse moordzaak wordt cold case

Het politie-onderzoek naar de moord op Nijmegenaar Kevin America heeft niets opgeleverd. Dat schrijft De Gelderlander. 'Helaas moeten we constateren dat de zaak niet is opgelost', zegt een woordvoerder van de politie tegen de krant. Kevin America, ex-bokskampioen en vader van drie jonge kinderen, werd op zaterdagavond 29 december 2012 om 23.45 uur neergeschoten voor zijn woning in de 16e straat in de wijk Hegdambroek in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt.

Vast

Eind september werkten nog zes rechercheurs aan de zaak. Een ingewijde in de familie van America liet toen al aan De Gelderlander weten dat het onderzoek vastzat. 'De politie heeft nog wel wat aanknopingspunten, maar daar willen ze bij de familie niets over kwijt. Ze hebben verteld dat ze niet veel verder komen.'

Inval

Er waren wel verdachten in de zaak. In juni 2013 leek er schot in de zaak te komen toen de politie binnenviel bij vijf woningen en drie bedrijven in Wijchen, Cuijk, Roermond en Zutphen. Maar de informatie die daar werd verzameld leidde niet tot een doorbraak en aanhoudingen van verdachten.

Beloning

Volgens de politiewoordvoerder ligt het onderzoek nu al een paar maanden stil. Het Openbaar Ministerie heeft nog wel een beloning van 15.000 euro uitstaan voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de moordenaar.