Nijmegenaar vrij in dodelijke ripzaak Ossendrecht (UPDATE)

De rechtbank in Breda heeft vrijdag weer een verdachte van de roofmoord op Ulas Iskar (37) vrijgelaten. Volgens zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers is er volgens de rechtbank niet genoeg bewijs om de Nijmegenaar Karim C. langer in voorlopige hechtenis te houden.

Rip

Ulas Iskar werd in februari 2016 in Ossendrecht doodgeschoten in een pand waar een wietplantage was. Hij woonde in Bergen op Zoom, hij was mogelijk bewaker van de plantage. Getuigen zagen na de dodelijke schietpartij een groepje mensen wegrijden. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat er een rip gaande was.

In januari is er ook een verdachte op vrije voeten gekomen.

De rechtbank heeft C. al eerder vrijgelaten maar het Openbaar Ministerie ging hiertegen in hoger beroep. Kuijpers: ‘Nu ligt er een einddossier zonder nieuwe belastende gegevens tegen hem.’

Koevoet

Karim C. heeft erkend dat zijn Volkswagen Golf die nacht in Ossendrecht was en ook dat er een koevoet in de achterbak had gelegen. Die koevoet, waar C.’s dna op is gevonden, is gevonden op de plaats delict.

De neef van Karim C. is Najim E.. Dat is één van de twee broers die zijn doodgeschoten in het Nijmeegse café Istanbul in het voorjaar van 2016. Mogelijk was E. op het plaats delict in Ossendrecht. Zijn dna zat op de duim van Ulas Iskar.

C. heeft tegen de rechter-commissaris gesuggereerd dat zijn neef E. had kunnen bevestigen dat hij zijn Golf had uitgeleend.

De rechtbank in Breda wil de Ossendrechtse zaak in juni of juli inhoudelijk te behandelen.

Zie ook:

Dodelijke rip vooraf aan dubbelmoord Nijmegen