Nijvel-verdachte pochte over kindermoord

Jean-Marie T., de 67-jarige verdachte die is opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de Bende van Nijvel, heeft opgeschept over overvallen waarbij hij betrokken zou zijn waarbij op kinderen is geschoten. T. zou hebben gezegd dat de dood van een kind bij een van de overvallen tot zware ruzie binnen de groep overvallers leidde.

T. schepte vaker op

Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad afgelopen week. T. heeft toegegeven dat hij heeft opgeschept over de Bende van Nijvel, maar zegt dat dat 'dronkemanspraat' was – hij wilde zich 'met straffe uitspraken in de kijker werken'. T. zou vaker hebben opgeschept over zijn betrokkenheid bij de bende; hij werd opgepakt nadat hij had gepocht tegen een Fransman, maar inmiddels heeft zich ook een Belg bij de politie gemeld die zegt dat hij hetzelfde verhaal van T. heeft gehoord.

'Kleine bekentenis'

Het Laatste Nieuws meldt daarnaast op basis van 'welingelichte bronnen' dat T. iets kleins heeft bekend dat met de Bende van Nijvel te maken heeft. 'Hij evolueert in de goede richting. Traag maar gestaag', aldus de bronnen tegen de Belgische krant.

Doodgeschoten kinderen

De verdenkingen op T. zouden steeds zwaarder worden. Eerder werd hij alleen verdacht van betrokkenheid bij de eerste serie overvallen in 1982 en 1983. Maar nu hij heeft opgeschept over de ruzie vanwege het dode kind, wordt hij ook verdacht van betrokkenheid bij de tweede serie in 1985. Bij een dubbele overval op Delhaizewinkels in Eigenbrakel en Overijsse is er op kinderen geschoten; in Overijsse werd een kind gedood. Daarna zou er grote ruzie tussen de overvallers zijn uitgebroken, vertelde T. aan de getuigen. Ook bij de laatste overval op Delhaize in Aalst is er ook op kinderen geschoten.

Geen mythomaan

Het gerecht heeft inmiddels gezegd dat de Brusselaar geen 'mythomaan', iemand die continu liegt en in zijn eigen verhalen gelooft, is.

Lees ook:

Nijvel: Doorbraak nog maar de vraag