NL beveiligingsbedrijf beschermt op Ibiza

Telegraaf-verslaggever John van den Heuvel reisde naar Ibiza om verslag te doen van een Nederlands beveiligingsbedrijf dat Nederlanders ter plaatse gaat beveiligen. Afgelopen vakantieseizoen zijn nogal wat vakantiegangers beroofd door ‘gewapende bendes’ er niet voor terugdeinsden om mensen in hun villa te overvallen. Zo zijn Yolanthe Cabau en Wesley Sneijder voor een klein vermogen aan sieraden kwijtgeraakt. Deze zomer kunnen Wesley, Yolanthe en andere Nederlanders op Ibiza gerust zijn. 

De rovers hadden het vorig jaar vooral gemunt op vermogende Nederlanders, vertelt de directeur van het Eindhovense beveiligingsbedrijf Quicklook consultancy aan De Telegraaf.

Het bedrijf bestaat uit ex-agenten van arrestatieteams en voormalige leden van antiterreureenheden. ‘We zetten hoogopgeleide beveiligers in om Nederlanders die op Ibiza onbezorgd vakantie willen vieren, te beschermen.’

De kosten voor de beveiliging worden volgens Mierop wel doorberekend, maar dat is volgens hem geen probleem voor de huurders.