NL chauffeur reed 10 mio aan drugs naar Harwich (VIDEO)

Afgelopen vrijdag heeft de rechtbank in Stoke-on-Trent een Rotterdamse vrachtwagenchauffeur veroordeeld tot zes jaar en acht maanden cel. Op zijn vrachtwagen was in februari 30 kilo heroïne en 10 kilo cocaïne vervoerd.

Parkeerplaats

Dave van de V. (30) had volgens de Britse autoriteiten ter waarde ruim 9,8 miljoen euro aan drugs in de haven van Harwich geïmporteerd. Van de V. was op 10 februari 2015 onderweg naar graafmachinefabrikant JCB Cheadle. Op een parkeerplaats langs de A50 werden de drugs overgeladen in een bestelbus die werd bestuurd door de medeverdachte Brit Barry B. (43). De politie had het transport onder observatie en betrapte hen op heterdaad.

Schuld bekend

B. heeft vijf jaar cel gekregen. Van de V. heeft tegenover de rechtbank schuld bekend voor de invoer van heroïne en cocaïne. Ook Briggs bekende schuld, hij ze dat hij dacht dat hij wiet afhaalde. Het onderzoek werd uitgevoerd door National Crime Agency (NCA). Over de herkomst van de zending is niets bekendgemaakt. Eerder deze zomer kreeg een Bossche chauffeur vijf jaar cel voor de import van Nederlandse wiet in Groot-Brittannië.