NL en B samen in grote drugsklapper

125 Belgische en 200 Nederlandse politiemensen zijn de afgelopen dagen in actie gekomen tegen een groep verdachten die grootschalig in soft- en hard drugs zouden handelen. In België werden zes arrestaties verricht en in Nederland zijn acht verdachten opgepakt. De federale gerechtelijke politie van Hasselt onderzocht sinds begin 2010 een crimineel netwerk dat zich richtte op de productie van wiet in de grensstreek in Brabant. Vanaf september vorig jaar is er gezamenlijk opgespoord.

(foto Femke de Jong/ Omroep Brabant)

In Nederland en België zijn tien wietplantages ontmanteld. De organisatie verhandelde daarnaast cocaïne, ghb speed, xtc en vloeibare xtc.

De politie heeft met een pseudokoopteam in het milieu rond de groep geïnfiltreerd.

In België zijn onder meer een 50-jarige man uit Herselt, een 45-jarige man uit Aarschot, een 47-jarige man uit Lummen, een 46-jarige man uit Herk-De-Stad en twee vrouwen uit Peer aangehouden. Op vijftien locaties in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant zijn zoekingen geweest.

In Nederland waren er negentien invallen, onder meer in Budel, Eindhoven en Valkenswaard. Daarbij zijn 200.000 xtc-pillen, 2,5 kilo cocaïne, enkele kilo’s speed, 250 liter GHB en tientallen kilo’s gedroogde wiet in beslaggenomen.

In totaal zijn twaalf vuurwapens, dure spullen en veel cash gepakt. De politie heeft een vertakking in Spanje gevolgd en daar een inval gedaan in een appartement van één van de betrokkenen.