NL’er ontsnapt aan liquidatie in Marokko (UPDATE)

Afgelopen woensdag is er in het centrum van Tanger, Marokko een poging tot een liquidatie geweest op een Nederlander van Marokkaanse afkomst. Dat hebben Marokkaanse media gemeld. Het slachtoffer liep rond 07.00 in de ochtend op straat in de buurt van de Mohammed de Vijfde-moskee. Hij was in gezelschap van een Marokkaan die in Spanje woont. Twee mannen stapten uit een auto en begonnen op hen te schieten.

Buiten levensgevaar

De Spanjaard van Marokkaanse afkomst werd onder meer in zijn been geraakt en direct naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Hij verkeert buiten levensgevaar. De Nederlandse Marokkaan – die als Khalid L. zou zijn geïdentificeerd – bleef ongedeerd. De politie heeft hem overgebracht naar een geheime locatie en verhoord. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Chris B.

Een bron binnen het politiekorps van Tanger meldt aan Crimesite dat het slachtoffer een zakelijke relatie zou hebben gehad met Chris B., die onlangs zelfmoord pleegde in het huis van bewaring van Haarlem. B. was aanwezig in Antwerpen toen daar op 18 oktober 2012 de Amsterdammer Najib "BouhBouh" B. werd doodgeschoten. B. verstuurde een sms ('wij komen nu') aan de veronderstelde schutters toen hij met het slachtoffer een hotel uitliep. Marokkaanse media beschrijven het incident als een afrekening in het criminele milieu. In Tanger verblijven regelmatig Nederlanders van Marokkaanse afkomst met criminele antecedenten.

Invallen

Zondag was er in Tanger een wilde achtervolging waarbij is geschoten. Een bron meldt aan Crimesite dat ook deze schietpartij een link zou hebben met het Nederlandse criminele milieu. De politie in Tanger heeft na de schietpartij op verschillende plaatsen invallen gedaan op plaatsen waar mogelijk Nederlanders verblijven. Ook zijn er auto's met Nederlandse kentekens of met Nederlandse inzittenden aangehouden.