NL-er in Spanje gepakt voor grote cokezaak

Een 34-jarige Nederlander is in een woning in de plaats Benalmádena, in de buurt van Malaga, opgepakt door de Spaanse politie. De man uit Roosendaal werd op verzoek van de Belgische autoriteiten aangehouden. Hij zou een belangrijke rol spelen bij grootschalige drugshandel via de haven van Antwerpen. 

Bij zijn aanhouding liet de man aanvankelijk nog een vervalst Estlands identiteitsbewijs zien, maar kort daarop bekende hij de gezochte Brabander te zijn.

2200 kilo coke

De bende waartoe de Nederlander behoorde zou tussen november 2011 en juli 2013 minstens 2200 kilo cocaïne en 1100 kilo heroïne via de haven van Rotterdam hebben gesmokkeld. Ze deden dat door onder andere de computersystemen van havenbedrijven te hacken. Verschillende leden van de bende werden in mei 2011 al gearresteerd toen ze tegen de lamp liepen met de smokkel van 176 kilo coke in een container. De nu aangehouden man uit Roosendaal zou toentertijd een van de arrestanten zijn geweest. Volgens Spaanse media is hij een van de leiders van de bende.