NL ‘kickbokser’ in Estepona gearresteerd

Naar nu pas bekend is geworden heeft de Spaanse Nationale Politie op 18 juni in een buitenwijk van Estepona, aan de Costa del Sol, een 25-jarige Nederlander aangehouden. Er liep een internationale signalering naar hem op verzoek van Nederland. Hij is in Nederland tot negen jaar cel veroordeeld.

Verkeersongeluk

Volgens Spaanse media is de man een professionele kickbokser en hield de politie er rekening mee dat hij gewapend kon zijn. Hij is veroordeeld omdat hij betrokken was bij een verkeersongeluk en daarna doorreed, zonder zich te bekommeren om het slachtoffer in de andere auto, dat later overleed aan de opgelopen verwondingen.

Begrafenis

In de auto van de Nederlander vond de politie een vuurwapen. Hij was voortvluchtig nadat hij niet terugkeerde van een verlof dat hem was gegeven om een begrafenis bij te wonen. Nadat de Spaanse politie hem op het spoor was gekomen is hij enige tijd gevolgd en door een arrestatiteam aangehouden. Hij is overgebracht naar Madrid en in overleveringsdetentie geplaatst. Zijn identiteit is niet bekend gemaakt.