Deze NL-se tweeling staat op Europe’s Most Wanted

Eerder deze week schreef Crimesite over de actie van Europol om criminelen die op de lijst van Europe’s Most Wanted staan een ansichtkaartje te sturen. Vandaag een nadere beschouwing van de meeste gezochte misdadigers van Europa. Er staan twee Nederlanders op de lijst: de tweeling Melvin (foto boven) en Kevin Markiet. 

Op Europe’s Most Wanted Lijst staan totaal 65 personen, 64 mannen en 1 vrouw. De jongste is de 25-jarige Islam Abulatov. Een Rus die drie jaar geleden in Polen twee mensen neerstak. De oudste op de lijst is de 61-jarige Matteo Messina Denaro. Denaro, kopstuk van de Casa Nostra, is veroordeeld tot levenslang onder andere voor verschillende moorden. Hij is al sinds het begin van de jaren negentig voortvluchtig.

Vrouw

Enige vrouw op de lijst is Maria Varela Otero. De 43-jarige Spaanse is schuldig bevonden aan drugshandel en witwassen. Ze speelt een belangrijke rol in een organisatie in Noord-Spanje die op grote schaal drugs importeert uit Zuid-Amerika. Otero is sinds 2014 van de radar verdwenen.

Nederlanders

Zoals gezegd staan er twee Nederlanders op de lijst van Europe’s Most Wanted: de gebroeders Melvin en Kevin (foto hiernaast) Markiet. De 26-jarige tweeling wordt gezocht voor de  moord op hun oom Stuart Markiet. Stuart (41) verdween in april 2015 toen hij op de fiets van huis vertrok in Schiedam-Oost. Twee weken later werd zijn lichaam gevonden in het water van de Nieuwe Waterweg bij Rozenburg, vlakbij Rotterdam. De opvallende witte fiets van Stuart, vader van drie kinderen, werd op de Schieweg in Rotterdam gevonden. De tweeling zit waarschijnlijk ondergedoken in Zuid-Amerika. Ze verdwenen nadat een 28-jarige Rotterdammer, vermoedelijk ook een familielid, was aangehouden. Wegens gebrek aan bewijs moest deze man worden vrijgelaten.

Hier staat de hele lijst met Europe’s Most Wanted. Overigens is er geen ansichtkaart van Europol voor de broers Markiet.

Hieronder een item uit Opsporing Verzocht over de tweeling: