Speedlijn Nederland-Spanje opgerold

De nationale Spaanse politie heeft een drugslijn tussen Nederland en Spanje opgerold, waarbij twee Oekraïners zijn opgepakt. Het onderzoek is nog niet afgesloten en de politie houdt rekening met meer arrestaties. Het onderzoek richtte zich op een van verdachten die in Pamplona was gevestigd. Hij vervoerde meerdere keren grote hoeveelheden speed van Nederland naar Spanje.

De drugs werd in geheime bergruimten in verschillende auto’s verstopt, onder andere bij het reservewiel. De 31-jarige verdachte was in het bezit van zeven voertuigen, waarmee de drugs werd gesmokkeld. Hij zou elke maand naar Nederland reizen om drugs te halen. Na de laatste rit op 21 december werd hij samen met zijn 25-jarige vrouw gearresteerd.

Bij de arrestatie vond de politie twee blokken speed van meer dan een kilo. Ook werd er een kilo hasj gevonden. De drugs zouden bij elkaar meer dan 50.000 euro waard zijn. Daarnaast is meer dan 6.500 euro contant geld, elektronische apparatuur waaronder een tablet, een digitale camera en een televisie en andere kostbaarheden in beslag genomen. De verdachte zou dit hebben betaald met geld dat is verdiend met de handel in drugs.

Lees ook:

Speed uit Nederland in Cádiz 

Opnieuw NL speed in Spanje onderschept 

Spaanse speed komt uit Nederland