NL-verdachten gezocht in België

De procureur des konings in Oudenaerde (B) heeft het signalement verspreid van twee waarschijnlijk Nederlandse mannen die op 29 oktober vorig jaar de eigenaar van een motorzaak in Erwetegem hebben vermoord. Geert de Lie is die dag tussen 15.00 en 15.20 uur met verschillende schoten om het leven gebracht. Getuigen zagen dat een goudkleurige 5-deurs VW Golf type 4 (vermoedelijk Rabbit of Highline) van de parkeerplaats wegreed.

Later is die Golf gezien op de N42 (Europaweg) te Zottegem, in de richting Wetteren. De wagen had een Nederlandse nummerplaat en een verouderde ovalen witte sticker rechts achteraan met het opschrift “NL”.

De daders zijn door verschillende getuigen gezien. Dader 1 heeft een donkere huidskleur, is 1m70 lang en tussen de 25-30 jaar oud. Hij heeft een fijne kin en droeg een zwarte rastamuts. Hij is vermoedelijk de schutter. Dader 2 is ook tussen de 25 en 30 jaar oud en heeft een donkere huidskleur, maar is groter dan zijn kompaan, vermoedelijk rond de 1m85. Hij heeft een zware lichaamsbouw, een dikke neus en donkere diepliggende ogen. Hij droeg een donkere jas, een donkere baseballpet met bleek vooraan en een schoudertas.

Beide daders waren gewapend en spraken met een Hollands accent.

Zie eerder bericht.