‘NL’er geen verdachte Colombiaanse moord’

De Colombiaanse politie beschouwt voormalig dierenarts Peter Putker uit Heino niet langer als verdachte in de moordzaak van zijn vrouw Durdana. Dat heeft zijn advocaat Bob Vink aan De Stentor gezegd. De echtgenote van de voormalig dierenarts Peter Putker werd op hun jacht bij Cartagena om het leven gebracht.

Nooit verdacht

Het jacht lag voor anker bij een eilandengroep aan de Colombiaanse noordkust. Punker heeft verklaard dat het door gemaskerde mannen werd geënterd en zijn vrouw gedood. De Colombiaanse politie twijfelde aan de verklaring van Putker maar hij is nooit officieel als verdachte aangemerkt, aldus de advocaat.

Geen plannen

Punker raakte zelf gewond bij het gebeuren. Hij heeft in langdurige verhoren altijd verklaard onschuldig te zijn. Hij ontvluchtte het land begin oktober. Officieel was de man uit Heino vrij om te gaan waar hij wilde, maar volgens de advocaat adviseerde de politie hem in zoveel woorden toch vooral in de buurt te blijven. Er zouden ook geregeld politiepatrouilles zijn geweest bij het hotel van de Nederlander. Volgens advocaat Vink betreft heeft Putker voorlopig geen plannen om terug te gaan naar Colombia. Putker heeft drie jaar lang met zijn vrouw over de Atlantische Oceaan getrokken.

Alle berichten over de zaak.