NL’er staat terecht om verkrachting asielzoekster

Een 51-jarige Nederlander staat in Duitsland voor de rechter omdat hij een 22-jarige Syrische asielzoekster zou hebben verkracht. Paul van M. was directeur van een asielopvang in Duitsland.  Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Zwanger

Volgens de krant staat in het strafdossier dat Van M. de vrouw met geweld zou hebben gedwongen seksuele handelingen uit te voeren en zich ten onrechte als arts voor zou hebben gedaan. De Syrische is ook zwanger geweest van de Nederlander. Van M. was tot februari directeur van een asielopvang in het Duitse Finnentrop-Heggen. De verdenking is viervoudige verkrachting, lichamelijke mishandeling en schade berokkenen aan de gezondheid van de vrouw. Hij zou de Syrische tussen januari en april bij hem thuis in het Duitse Meschede meermaals hebben verkracht. Sinds juni zit hij in voorarrest.

Op 24 november is er weer een zitting in de zaak, dan zal ook de inmiddels 23-jarige Syrische worden gehoord door de rechter. Voor het proces zijn tot en met 12 januari 2017 in totaal zes zittingsdagen uitgetrokken.

20 veroordelingen

Het is bijzonder dat Van M. in Duitsland directeur van een asielcentrum kon worden omdat hij al 20 veroordelingen op zijn naam heeft staan, ook voor seksueel misbruik. Hij heeft zich in 1997 vergrepen aan een 14-jarig nichtje tijdens een zomerkamp in Friesland waar hij leider was. Hij nam ook geld weg van gehandicapte bewoners in “Het Dorp” in Arnhem toen hij daar werkte. Hij is vrijgesproken van verkrachting van zijn vriendin, wegens te weinig bewijs.

De vraag die Duitsland speelt is waarom Van M. daar niet naar een Verklaring Omtrent Goed Gedrag is gevraagd.

De voor ernstig kindrmisbruik veroordeelde Let Robert M. (in de Amsterdamse zedenzaak, veroordeeld tot 19 jaar cel en tbs) had in Letland ook zedenfeiten op zijn naam staan en kwam toch aan de slag in een crèche in Amsterdam.