NL’ers met speed-record in Frankrijk

In Frankrijk zijn de afgelopen maanden twee amfetaminevangsten gedaan, waar Nederlanders bij betrokken waren. Afgelopen woensdag is volgens Franse media zondagochtend op de A10 bij Bordeaux 105 kilo gepakt. Op 4 januari werd ook 105 kilo gepakt, met twee Nederlanders.

Geur

De Nederlandse Renault Trafic werd door een motorpatrouille van de Douane aan de kant gezet. De douaniers roken aan de geur die uit de auto opsteeg direct dat het om drugs ging. De speed was in poeder en pasta-vorm. De 47-jarige Nederlandse chauffeur is aangehouden en zit in voorlopige hechtenis. Franse media spreken van een straatwaarde van 1,5 miljoen euro.

Biarritz

Op 4 januari van dit jaar is ook 105 kilo speed gepakt in het zuidwesten van Frankrijk. Dat was bij de toldoorgang Biarritz-la-Négresse op de A63. Twee Nederlanders zijn daarbij aangehouden. Ook die amfetamine was deels in poeder en deels in pasta. De Franse politie onderzoekt de verbanden tussen de twee zaken. Er is door deze vangsten in een jaar nog nooit zoveel speed gepakt in Frankrijk als in 2015.

Populair

De route via Biarritz naar Noord-Spanje is populair in de speedhandel. Veel Nederlandse speed gaat per auto via die route naar tussenhandelaren in de Noord-Spaanse steden en Madrid, die het weer verhandelen aan detaillisten.

Zie ook:

Spanje onderschept grote hoeveelheid ‘Nederspeed’

Spaanse wiet voor Nederlandse speed (VIDEO)

Nederlander met 21 kilo speed

Weer NL speed in Spanje

Spanjaard met 20 liter Nederlandse speed