Vrouw biedt 50.000 voor moord ex

In Spanje heeft de Nationale Politie bij Alicante een Nederlandse vrouw (42) aangehouden die een huurmoordenaar wilde inschakelen om haar ex-echtgenoot van het leven te beroven. Dat melden verschillende Spaanse media. Ze zou een Nederlandse huurmoordenaar 50.000 euro hebben geboden om de klus te klaren. Politieagenten hebben de vrouw, maar ook haar huidige vriend (44) aangehouden. 

De vriend, van Britse nationaliteit, had een hoeveelheid marihuana en verschillende vuurwapens voorhanden. Volgens de politie was het onderzoek enkele weken geleden al begonnen nadat er informatie over de plannen van de vrouw was binnengekomen bij de politie.

Op 13 december heeft de politie de vrouw aangehouden. Ze was op dat moment in gezelschap van haar vriend. De vriend had een pistool op zak en ook tien pakjes coke en vijf zakjes marihuana. In zijn huis werd ook een precisieweegshaal en een ander wapen gevonden.

Volgens de politie zijn verdere aanhoudingen niet uitgesloten. Kennelijk was het de politie duidelijk dat de vrouw een Nederlander had benaderd voor de moord op haar ex. Deze man is nog voortvluchtig, het is niet bekend of hij ingegaan is op het aanbod van de vrouw.

De twee verdachten hebben geen verklaring afgelegd. De politie heeft gezegd een vermoeden te hebben dat het motief voor de huurmoord geld zou zijn.