Goede ervaring op de Prinsengracht

Die groep Mexicanen zit hier nog steeds, ze laten ze nog niet toe in de gewone populatie en ze worden ook nog niet overgeplaatst naar andere inrichtingen. In september zitten ze al een jaar in deze situatie; ze worden totaal van ons afgezonderd. Het leven in deze gevangenis valt eigenlijk wel mee maar ik begrijp ze hier niet altijd. 

Door Henk Rommy.

(Kijk naar nieuw tekenwerk van Rommy na de break).

Voor hele kleine flut incidenten sturen ze hier veel mensen naar de strafcel. Aan de andere kant worden hier zaken toegelaten die je dus beslist niet in andere inrichtingen kunt doen.

Hier kun je tattoo’s laten aanbrengen, wat in mijn ogen erg gevaarlijk is, ze hebben hier absoluut geen goed materiaal voor.? Ik hoorde dat ze hier meer bedden willen gaan plaatsen in de tweemans cellen zodat ze hier nog meer mensen kunnen onderbrengen. Ik begrijp echt niet dat ze dit gaan doen, de ruimte is nu al zo beperkt; vooral in de eetzaal en op de luchtplaats.

In mijn vorige stuk schreef ik dat de advocaten van Paarlberg, Haico Endstra als getuige zouden moeten oproepen. Ik heb begrepen dat dit gebeurd is.

Er zijn nog wel meer personen die ze zouden moeten oproepen voor het hoger beroep. Bijvoorbeeld Ronald van E. en zijn oude compagnon uit Rotterdam. Ik hoop niet dat het in Nederland net als hier gaat worden, waar getuigen van tevoren geïnstrueerd worden door het Openbaar Ministerie. Dat ze van te voren verteld wordt welke vragen er gesteld gaan worden en welk antwoord ze hierop moeten geven.

Ik denk dat ze deze zaak in het hoger beroep beter zullen gaan bekijken. Mijn ervaring met de rechters op de Prinsengracht was buitengewoon goed, daar weten ze tenminste waar ze mee bezig zijn.

De volgende maand gaat ook het Passage proces weer van start; hoelang gaat dit nog duren? Nu hebben ze weer een nieuwe getuige opgespoord. Ik las in een artikel van John van der Heuvel dat hij in Libanon geweest was en een bezoekje had gebracht aan Baalbek. Dat is een heel interessant gebied om eens een bezoekje aan te brengen.

Jammer dat ik mezelf niet kan verdedigen tegen deze bizarre beschuldigingen.

Wat mijzelf betreft; ik heb nog steeds niets vernomen over mijn zaak. Mijn beide advocaten Mark Teurlings en Joseph DiBenedetto zitten er bovenop maar het gaat allemaal zo langzaam hier.

Ik hoorde trouwens ook dat het op Crimesite niet meer mogelijk is om te reageren op artikelen. En dat door een paar idioten die onzin schrijven en er de boel verzieken. Erg jammer hoor dat je van die zieke mensen hebt die blijkbaar niets anders te doen hebben. Helaas leven we in andere tijden nu, er is veel te veel agressie.

Zelf ben ik nog steeds schetsen aan het maken en aan het schilderen. Ik stuur nu weer even wat werk van me mee. Verder ben ik ook met een schilderij bezig voor een vriend van mijn zoon.

Voor nu laat ik het hier weer eventjes bij.

Groeten uit Amerika,

Henk Orlando Rommy.