‘No Surrender-baas kreeg verslag ontvoering’

No Surrender-president Henk Kuipers kreeg verslag van de gewelddadige ontvoering en mishandeling van een oud-lid, een 47-jarige man uit Groningen. Volgens RTV Noord blijkt dit uit een vorig jaar afgeluisterd gesprek met betrokkenen.

Woning

Maandag was er in de zaak een tweede regiezitting voor de rechtbank in Groningen. Vijf van de zeven verdachten zitten vast, onder wie een 28-jarige vrouw uit Eelde. Ze zouden twee leden die de clubregels niet hadden nageleefd of geen contributie betaalden hebben ontvoerd en mishandeld. Het 47-jarige slachtoffer is in november naar de woning van de vrouw in Eelde gelokt. Met de dreigementen zouden de verdachten 5.000 euro van hem hebben willen afpersen.

Bunker

Het bewijs bestaat voor een groot deel uit verklaringen van het slachtoffer en diens zoon, die aanwezig zegt te zijn geweest bij de mishandeling. Vader en zoon zullen in september worden gehoord in de rechtbankbunker in Amsterdam-Osdorp. Justitie stelt dat de twee op een geheime lokdatie verblijven omdat ze ernstig worden bedreigd. De inhoudelijke zitting van deze zaken volgt begin oktober.

Het 47-jarige slachtoffer heeft aangifte gedaan. Er is in Groningen nog een clublid die aangifte heeft gedaan van afpersing. In die zaak wordt een 33-jarige man uit Groningen verdacht, een lid van No Surrender. Volgens RTV Noord ontkent hij deze afpersing en heeft hij gebroken met de club.

No Surrender-baas Henk Kuipers is geen verdachte in beide zaken. Bij hem deed de politie vorig jaar wel een inval in een drugsonderzoek waarbij hij geen verdachte was.

Eerdere berichten:

Inval in clubhuis No Surrender Noord

‘Ernstige bedreigingen in ontvoeringszaak’

‘Politie onderzoekt mishandeling No Surrender’

Ontvoerde Groningse biker meldt zich (UPDATE)