No Surrender breekt met Bandidos

Motorclub No Surrender verbreekt het contact met de Bandidos. Dat heeft No Surrender-baas Klaas Otto tegenover de regionale zender L1 gezegd. Het contact wordt volgens Otto niet verbroken vanwege de rivaliteit, maar "om te voorkomen dat activiteiten van de twee clubs worden gedwarsboomd door politie en justitie".

Het is een opvallend besluit van No Surrender omdat de motorclub goede banden onderhield met de collega's van de Bandidos. De twee clubs kwamen regelmatig bij elkaar over de vloer.

'Als we elkaar een keer tegen komen dan zwaaien we en drinken we een biertje', zegt Klaas Otto tegenover L1. Gezamenlijke clubavonden zitten er alleen niet meer in voor de motorclubs. 'Dat gedoe is me een biertje een keer per jaar niet waard.'

Politie en justitie vrezen dat er meer leden van No Surrender overstappen naar de Bandidos. De overstap leidde in maart tot de opening van het eerste chapter van de Bandidos in Nederland. Dat zorgde weer voor veel commotie binnen de motorwereld. Vooral omdat de Bandidos van oudsher de aartsvijand van de Hells Angels zijn.

Otto zegt tegen L1 dat er niemand meer van zijn club overstapt naar de Bandidos. 'Er is nu geen sprake van dat er ook maar één lid overstapt, geen enkele afdeling staat op een zijspoor.'

Lees hier het MC-dossier.