No Surrender en Hells Angels op de vuist

Leden van de Hells Angels en de nieuwe motorclub No Surrender hebben op 31 maart, Eerste Paasdag, een vechtpartij op de Amsterdamse Wallen uitgevochten. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag tegenover Elsevier bevestigd. Een van de betrokkenen zou zwaargewond zijn geraakt, waarschijnlijk gaat het om een Hells Angel.

Na de knokpartij zijn zeven leden van de twee motorclubs aangehouden. Het gevecht vond plaats in café Excalibur aan de Oudezijds Achterburgwal, een kroeg die al jaren in handen is van leden van de Hells Angels.

Leden van No Surrender zouden verhaal zijn gaan halen omdat een dag eerder, 30 maart, een van de leden van No Surrender zou zijn mishandeld door leden van de Hells Angels. 

Big Willem

In 2004 was het café van de voormalige Hells Angels-president Willem van Boxtel. Die werd uit de club gegooid omdat hij mogelijk een plan had beraamd om Willem Holleeder uit de weg te ruimen. ‘Big Willem’ zou ook nauw betrokken zijn bij de oprichting van No Surrender, hoewel hij officieel geen lid zou zijn.

Desondanks gaan de geruchten dat hij president van het Amsterdamse chapter van No Surrender zou gaan worden. Volgens een bron van Elsevier zou hij dat zelfs al kunnen zijn. Van Boxtel verliet de Hells Angels in ‘bad standing’ en zijn oude motorclub zou een dergelijke aanstelling dan ook als provocatie op kunnen vatten.

Volgens Elsevier wordt achter de schermen een strijd uitgevochten tussen de Hells Angels en No Surrender. De nieuwe motorclub is opgericht door Klaas Otto, een van de bestuursleden van Satudarah. Die motorclub is een van de rivalen van de Hells Angels.

Holleeder en Vrij

In eeste instantie waren Holleeder en vechtsporter Dick Vrij ook lid van No Surrender. Beiden zouden een hoge functie krijgen: Holleeder zou vice-voorzitter worden en Vrij zou sergeant-in-arms worden, wat wil zeggen dat hij de orde moet handhaven tijdens bijeenkomsten. Afgelopen week werd bekend bekend dat zij uit de motorclub stappen.

Volgens de advocaat van Holleeder miste hij het ‘motorgevoel’ binnen de club. Waarom Vrij is gestopt, is niet duidelijk. Vrij sloeg in oktober Holleeder een gebroken kaak op een terras, de twee zouden het conflict inmiddels hebben uitgepraat. Ook zijn zij inmiddels alweer samen in het uitgaansleven in Amsterdam gesignaleerd.

Lees ook:

Holleeder start nieuwe motorclub

No Surrender door zonder Holleeder