No Surrender-kopstukken vast om liquidatiepoging

De politie-eenheid Den Haag heeft dinsdagmorgen omstreeks 06.00 de president en de sergeant at arms van No Surrender West Coast, en een derde verdachte aangehouden. Het drietal is verdacht van het uitvoeren van een mislukte liquidatie, aldus de politie.

Ridderkerk

Het slachtoffer was een 40- jarige bewoner uit Den Haag die op maandagmiddag 7 november 2016 was neergestoken aan de Tinstraat in Ridderkerk. De drie aangehouden verdachten zijn een 34- jarige man uit Pijnacker, een 51- jarige man uit Den Haag en een 31- jarige man uit Breda.

Laboratorium

Tijdens het onderzoek naar de steekpartij werd in het pand in Ridderkerk een illegaal laboratorium aangetroffen. Dit laboratorium werd gebruikt voor het produceren van illegale medicatie en anabolen steroïden. De politie doet verder onderzoek naar de link tussen het aangetroffen laboratorium en de steekpartij. De twee verdachten, die lid zijn van de motorclub No Surrender chapter West Coast en ook de derde verdachte zijn tevens verdacht van betrokkenheid bij dit laboratorium.

Opdrachtgever(s)

Kort na het steekincident incident waren er al drie verdachten aangehouden maar deze bleken niet verantwoordelijk te zijn voor deze steekpartij.

Op de woon en verblijfsadressen van de dinsdag aangehouden verdachten en op drie andere locaties is onder leiding van een rechtercommissaris naar bewijsmateriaal gezocht. In het onderzoek is samengewerkt met de FIOD.

De recherche en het Openbaar Ministerie gaan ervan uit dat het steekincident een liquidatiepoging was die mogelijk in opdracht van anderen plaatsvond. Onderzoek daarnaar, en naar het motief in deze zaak, loopt nog. Meer aanhoudingen in deze zaak sluit de politie  niet uit.