No Surrender-leider gearresteerd in Zeeland

De politie heeft woensdagochtend vroeg in Hulst (Zeeuws-Vlaanderen) één van de leiders van motorclub No Surrender aangehouden. Het is de 41-jarige Rico R.. Hij zou leiding hebben gegeven aan een landelijk opererende criminele organisatie. Ook Henk Kuipers wordt daarvan nu verdacht.

Doorzoekingen

R. werd aangehouden in zijn woning. Woensdagochtend was de politie bezig met doorzoekingen op drie locaties: de woning van de verdachte, zijn bedrijf en een café waar clubavonden van No Surrender worden gehouden. De politie zegt op zoek te zijn naar ondersteunend bewijsmateriaal en informatie over criminele activiteiten in georganiseerd verband te verzamelen. Overigens draait er al langere tijd een onderzoek naar verschillende leden van No Surrender onder leiding van het Openbaar Ministerie in Breda.

Kuipers

In Drenthe werd Henk Kuijpers op 12 december 2017 aangehouden op verdenking van (zware) mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte. Daar komt nu dus ook leiding geven aan een criminele organisatie bij. Hij zit nog in voorlopige hechtenis. Er loopt in Noord-Nederland een groot strafrechtelijk onderzoek naar leden van No Surrender.

Volgens De Telegraaf is een andere leider van No Surrender, Riz van Z., niet opgepakt en wordt die ook voor zover bekend nu nergens van verdacht.

Zie eerdere berichten:

Opnieuw officier van justitie bedreigd

Nog een aanhouding in zaak-Kuipers

Kuipers en zoon voorlopig nog vast

No Surrender-kopstuk Kuipers opgepakt

Twee aangiftes tegen Alec Kuipers

No Surrender: ‘Bedreiging is onzin’